Българската федерация по волейбол представи основния си спонсор за Световното първенство, на което страната ни ще бъде домакин съвместно с Италия (9-30 септември). Договорът между родната федерация в лицето на президента й инж. Данчо Лазаров и Национална лотария беше подписан днес в хотел "Хилтън". 

Логото на компанията ще бъде на екипите на националния ни отбор.

На пресконференцията днес присъстваха Данчо Лазаров, вицепрезидентът на БФВолейбол Любо Ганев и Милен Ганев - управляващ съдружник на Национална лотария.

"Договор е рекорден като финансови параметри", сподели Любо Ганев, който е председател на организационния комитет на Световното първенство. Данчо Лазаров информира след брифинга, че сумата по спонсорския договор възлиза на 600 хиляди лева.

"Отдавна знаете, че рекордите са ми слабост и сега пак ви го доказвам. Най-добрите се събират с най-добрите. Днес вземаме талон от Национална лотария с надеждата цяла България да спечели през септември! Вярвам, че Отбора на народа, на високите ни момчета, ще ни зарадва с голям успех", коментира Любо Ганев.

"За нас е удоволствие да поставим началото на партньорството си с Българската волейболна федерация. Сътрудничество с мисия - да предизвикаме съдбата и националният ни отбор да ликува със световната титла. Възнамеряваме да дадем възможност на всеки, който иска да подкрепи националите ни, да го направи и да е част от мача", коментира Милен Ганев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ