Лагерът на женския национален отбор по волейбол преди европейската квалификация през септември все още не е започнал, но пет от състезателките нямат търпение. След последната контрола на момичетата от тима до 23 години срещу Турция в столичната зала "Христо Ботев" в понеделник, Петя Баракова, Нася Димитрова, Вероника Бежандолска, Кристина Гунчева и Кристин Колчагова вече бяха по екип, за да тренират, пише bgvolleyball.com. Единственият проблем е, че не са достатъчен брой, за да сформират два отбора.

"Адмирации за момичетата, които нямат търпение да започне европейската квалификация. Тренират по собствено желание вече повече от месец. Кога например ще видим родни футболисти да тренират извънредно - почти никога", коментираха пред БЛИЦ СПОРТ фенове на волейболния национален отбор.
 
Колкото до подготовката, селекционерът Иван Сеферинов е предвидил 20-дневен лагер в Благоевград в началото на август, разясни за BGvolleyball.com мениджърът на тима Георги Събчев. В Благоевград волейболистките ще ползват залата на Югозападния университет "Неофит Рилски", а след края на този етап от подготовката, ще се завърнат в София, където в края на август са предвидени контроли срещу тима на Белгия, в зала "Христо Ботев".   

Както е известно, България ще играе с Румъния, Черна гора и Швейцария през септември, като първата част от мачовете са в зала "Христо Ботев" в София (16-18 септември), а седмица по-късно отборите се преместват на румънска земя в Пятра Нямц.