В първия си официален мач в историята националният отбор на България за момчета до 15 години записа великолепна победа с 3:0 гейма (25:23, 25:16, 25:16) над своите връстници от Сърбия. Знаменателният дебют се състоя пред около 400 зрители в добричката зала "Добротица" в първия ден от Балканското първенство за момчета, родени след 1996 г.

Сърбите започнаха по-добре мача и поведоха в резултата. Те успяха да задържат инициативата до след второто техническо прекъсване, но в драматичния завършек на тази първа част Лъвчетата успяха да надделеят с 25:23. Оттук нататък домакините наложиха пълно превъзходство на терена. Те преминаха през следващите два гейма като експресен влак и се поздравиха с убедителен успех.

Топреализатор на мача стана българският диагонал Ивайло Иванов с 15 точки. 4 от тях той постигна директно от начален удар. Вдъхновен от публиката в родния си град, добричлията Ивайло Калев добави 11 точки. Най-резултатен за Сърбия бе Давид Махич с 12.

“Доволен съм от момчетата. Радвам се, че успяха да се преборят в изключително напрегнатия първи гейм“, заяви треньорът на България Драган Иванов пред BGvolleyball.com.

“Който и да е национален отбор на Сърбия няма как да не е силен, което прави успеха ни още по-ценен. Дължим го на добрата подготовка, която направихме в тези чудесни условия, които ни предоставят домакините в Добрич”, добави спецът.