Ръководството на Българска Федерация Волейбол еднозначно опровергава твърдения, свързани с „поставянето на ултиматуми” и предстоящи рокади в щаба на националния отбор мъже, обявиха от пресцентъра на БФВ.
 
 На вчерашното заседания на Управителния съвет на Федерацията бяха поставени цели за класиране на трите национални гарнитури – мъже, младежи и кадети – на предстоящите световни и европейски форуми. Желанието на членовете на Управителния съвет, заявено пред  директора на националния отбор мъже Николай Николов, бе финал на Евро 2011. Това е така, защото само първите два отбора получават право на участие за Световна купа, а оттам и квота за Олимпийските игри през 2012 и второ, защото именно класиране за Лондон е генералната цел пред щаба и отбора.
 
 „Радостин Стойчев се ползва с цялото доверие на Управителния съвет на федерацията и под никаква форма не е обсъждана подобна промяна”, заяви президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров и допълни, че такива твърдения в медиите не отговарят на истината. Напротив. Ръководството смята, че именно в лицето на селекционера отборът ни има реални шансове за медали на предстоящите важни форуми, пишат още от пресцентъра на волейболната федерация.