Клубовете от мъжката волейболна Суперлига ще приберат 250 000 лева от телевизионни права за настоящия сезон. Това съобщи президентът на Националната волейболна лига Румен Янчев след срещата с 12-те клуба в Пловдив.

"От телевизионните права към клубовете през първата година ще постъпят 250 000 лв., като сумата ще расте с 10% всяка следваща година. Така на третата година ще е над 300 000 лв. Първоначално една сума от около 100 000 лв. ще бъде разделена по равно между клубовете, а на втория етап разпределението ще зависи от спечелените победи и точки. Това няма да реши проблемите на клубовете, но все отнякъде трябва да се тръгне", заяви Янчев пред БГволейбол. Той се похвали, че лигата вече разполага с генерален спонсор в лицето на „Изворна вода Бачково” и с основни спонсори „Зора”, „Булстрад” и TBI Bank.

Според Янчев проблемът с плачевното състояние на залите, в които се играят мачовете от първенството, не може да бъде решен в скоро време.

"Трябва да си даваме сметка, че състоянието на залите е една даденост, която не може да се промени за два дена или за два месеца. Някога, на много по-следващ етап, ще се мисли и за това. Много от залите са общинска собственост и са такива, каквито са били построени преди 30-40 години. Ще търсим по-добри варианти къде да се играят мачове, които се предават по телевизията", заяви Янчев.