Националният отбор за жени под 23 години постигна втори успех в Група "В" на Световното в Словения. Волейболистките, водени от селекционера Антонина Зетова, надиграха Кения по категоричен начин - 4:0 гейма (15:1, 15:5, 15:6, 15:11) за 54 минути и временно оглавиха класирането в този поток на шампионата.

Тимът ни се представи изключително стабилно във всички елементи и не изпусна контрола върху случващото се на полето по време на целия двубой. Изключително впечатляващ беше първият гейм, в който „Лъвиците“ дадоха една единствена точка на съперничките си от другата страна на мрежата и го спечелиха с 15:1 за едва 10 минути.

Най-резултатна за успеха стана Мирослава Паскова, която отбеляза 8 точки. Седем добави Ралина Дошкова, а по 6 реализираха Силвана Чаушева, Ивета Станчулова, Моника Кръстева и Гергана Димитрова. 

Така националките продължиха с перфектното си представяне в Любляна, след като късно снощи победиха Япония с 4:2 гейма. Във вторник от 21:00 часа българско време нашите излизат срещу Куба.