С тържествена вечеря ще бъде отбелязана днес 30-годишнината от спечелването на бронзовите медали на Европейското първенство по волейбол за мъже в Берлин през 1983 година. Тогава шампионатът се провежда от 17 до 25 септември, като България се нарежда на трето място в крайното класиране след СССР и Полша.

На тържеството ще присъстват много от състезателите, спечелили отличията в немската столица преди 30 години. Ще бъдат връчени и плакети в знак на признателност и принос към волейбола. Събитието съвпада със закриването на сезона при ветераните, като гости ще бъдат и тазгодишните шампиони от Радомир. Домакин на празничната вечеря ще бъде една от легендите на българския волейбол Борислав Кьосев, който е част от състава на България, спечелил бронзовите медали. Тържествената част започва в 20:00 часа.

Носителите на бронзови медали от ЕП в Берлин 1983 г.: Васил Симов - старши треньор, Димитър Златанов - треньор, Митко Натов, Борислав Кьосев, Петьо Драгиев, В. Миланов, Асен Гълъбинов, Петко Петков, Иван Николов, Стоян Соколов, Митко Тодоров-капитан, Пламен Христов, Стоян Гунчев и Димитър Димитров.

3_2.jpg