Корпоративна търговска банка (КТБ) е новият генерален спонсор на Българската федерация по волейбол (БФВ). Новината обявиха вицепрезидентът на централата ни Петър Кънев и членът на Управителния съвет Любо Ганев, които дадоха пресконференция днес.

“КТБ е новият дългосрочен партньор на БФ Волейбол за период от 4 години. Банката ще е генерален спонсор на централата ни и нейното лого ще стои на екипите на всичките не национални отбори на България. Това е най-голямата сума, която някой е давал на БФВ, както за една година, така и в дългосрочен план. КТБ е банката на спорта. Тя спонсорира много спортни дейности", заяви Любо Ганев.

Вицепрезидентът на волейболната федерация Петър Кънев уточни и каква ще бъде сумата, която родната централа ще получи: "Договорът между КТБ и БФВ вече е сключен! Има подпис и печат. Няма право да разкривам точната сума, но ще ви кажа, че става въпрос за над половин милион лева на година", заяви Петър Кънев. Така стана ясно, че КТБ ще спонсорира родната ни федерация с минимум 2 милиона лева за 4 години.

"Говорих с г-н Цветан Василев за партньорство. По този начин най-добрите се свързаха с най-добрите. Преговори нямаше. Той бе въодушевен от идеята. Мотото на КТБ е: "Клиентите, са ни скъпи! Мотото на нашето сътрудничество ще е: Момчетата, са ни скъпи! Още утре на Общото събрание на БФ Волейбол ще предложим на представител на генералния спонсор да стане член на Управителния съвет. С това показваме пътя и начина на приятелите на волейбол, които искат да ни помагат. Представителят на КТБ, който ще го предложим за член на волейболната управа утре е Иван Чомаков. Той е роден в Търговище, но цял живот е живял в Габрово и е управител на клона на КТБ в Габрово", допълни Любо Ганев.

Припомняме, че утре (10 октомври) в курорта Златни пясъци ще се проведе Общо събрание на федерацията по волейбол./БЛИЦ