Безумията в българския волейбол продължават с пълна сила. Официално дати и часове за финалните срещи между Марек Юнион-Ивкони и “Левски Бол” все още няма определени от БФ Волейбол! Или поне дупничани не са уведомени за това. В същото време националната телевизия е заложила в своята програмна схема за петък и неделя двете срещи от 17.30 часа в ефира на БНТ2, уточнява zadupnitsa.com.

Несериозното и непрофесионално отношение в БФВ и НВЛ е повече от очевидно, като в някои медии се появиха информации, че от БФВ обмислят промяна на датите. Това създава проблеми и пред местните фенове, тъй като не са малко хората, които са решили да пътуват до столицата, за да подкрепят българския шампион.

Иначе дупничани започнаха от вчера тренировки в столичната зала “Христо Ботев”, където ще се играят срещите за определяне на родния шампион. Както е вече известно, от БФВ погазиха феърплея, като лишиха дупничани от възможността да изберат зала, различна от своята, където да бъдат домакини.

По правило на по-предно класирания се дава възможността да избира къде да бъде домакин в 1-а и 3-ата среща, но от БФВ отсякоха, че и трите срещи ще се състоят в залата, в която цяла година играе и тренира “Левски Бол”. "Сините" завършиха на 3-о място и сега ще имат възможността да се възползват от домакинското преимущество.