Волейболният Марица приюти националния отбор на България по волейбол за девойки старша възраст на подготвителен лагер в Пловдив. Селекционерът Стоян Гунчев събра най-добрите наши млади волейболистки на базата на маричанки в зала "Лаута" за най-важната фаза от подготовката за световното първенство в Мексико. Държавният ни тим ще се готви под тепетата до 3 юни, след което се мести в Габрово за втори подготвителен лагер.

Волейнационалките ще имат занимания всеки ден в зала "Лаута" под ръководството на Стоян Гунчев и старши треньора на Марица Иван Петков. За физическата подготовка на националките ще се грижи Стойко Цонов, а за рехабилитацията им - Петър Караджов. Лекар на тима е д-р Георги Касабов, който оформя великолепната пловдивската петорка в екипа на Чугуна.

Националките спят и се хранят в Новотел Пловдив. За лагера под тепетата не пристигна основната нападателка на тима Емилия Николова, която със сигурност пропуска световното първенство. Тя получи контузия по време на квалификациите в Габрово и според медицинските изследвания има скъсани предни и странични кръстни връзки плюс плаващ хрущял в коляното.

След лагерите в Пловдив и Габрово, на 22 юни отборът заминава за Полша, където ще участва в силен международен турнир, информира bulgarianvolley.com. Той ще бъде във Варшава и ще събере националните отбори на световни волейболни сили като САЩ, Япония и Италия. След това националките отиват в Гърция, където от 1 до 5 юли е Балканското първенство. Тези две участия ще бъдат генерална репетиция преди шампионата на планетата в Мексико. Световното първенство ще се проведе от 16 до 25 юли в Тихуана и Мексикали, които се намират в северозападната част на страната. /БЛИЦ