Страшимира Филипова, капитан на националния по волейбол, обяви от името на състезателките, че няма да дават изявления за „ТВ +“, която излъчва мачовете от Световното в Италия, информира в. „Труд“. Волейболистките недоволстват от коментарите и анализите на мачовете им от световното първенство, които легендата Димо Тонев прави по телевизията.
 
"Докато Димо Тонев (коментатор на мачовете на националките) плюе състезателките и вие нямате нищо против, никой от отбора няма да дава изявления," пише в SMS от Филипова до телевизионния канал.
 
"Ние не се бъркаме в работата на волейболистките и не желаем те определят кой да коментира в нашата медия. По-добре е капитанката Филипова, вместо да ни заплашва, да се съсредоточи в мачовете и да си върши работата като капитан на отбора. Да прави повече блокади и да поведе съотборничките си към победи," коментира Красимир Минев, шеф на спорта в „ТВ +“.
 
Димо Тонев работи с националния отбор в последните 4 години и като помощник-треньор, и като старши.
 
"От телевизията ме поканиха да коментирам, защото имам опит и познания във волейбола. Дали съм компетентен, нека преценят зрителите и специалистите. Аз коментирам само това, което виждам на игрището, и работя със статистиката, която се прави от Международната федерация по волейбол. Работата на състезателките е да играят, на треньорите - да ръководят, а на коментаторите - да коментират. И нека всеки си гледа работата...," твърди Тонев. Според него позицията на Филипова е нейна лична и не изразява мнението на всички момичета в тима.