Волейболният школски тим на СОУ "Цар Симеон Велики“ спечели вицешампионска титла от тазгодишното държавно първенство по волейбол за ученици до 7-и клас. Това стана по време на финалите, които се проведоха в Исперих. Надпреварата събра в северния град 10-те най-добри ученически волейболни отбора от цялата страна, победители от регионалните и областни ученически първенства. 

Младите пловдивски волейболисти бяха водени на финалите от изпълнителния директор на колоездачен клуб „Цар Симеон 1898“ Йордан Зашев, който е старши учител в школото, в тандем с бившия треньор на „Виктория Волей“ Драган Иванов. По пътя си до финала и при жестока конкуренция волейтимът на тим СОУ "Цар Симеон Велики“ постигна 6 поредни чисти победи с по 3:0. На финала младите пловдивчани обаче „прегоряха“, неочаквано загубиха с 1:3 от връстниците си от кърджалийското СОУ „Пенчо Слаевйков“ и така изпуснаха титлата. Трети в крайното класиране остана школският отбор на Берковица.

„Вицешампионската ни титла е напълно заслужена, след силна игра на момчетата. При малко повече спортен шанс можехме да станем и шампиони, коментира  Йордан Зашев, които умело предаваше своя богат опит и умения на младите си възпитаници и водеше пловдивския школски тим.

След успеха в Исперих, директорът СОУ "Цар Симеон Велики“ Руси Баташки се срещна с целия отбор, за да ги поздрави с вицешампионската титла и да почерпи на корем всички състезатели с шоколадова торта.