Българската волейболна звезда Цветан Соколов и Лубе Чивитанова разбиха Тренто в мач, който се очакваше да бъде дерби. Такова обаче не състоя на терена. Соколов и съотборниците му взеха чиста победа с 3:0 (25:21, 25:14, 25:15) в мач от 23 кръг на италианското първенство. Това беше десета поредна победа за българина и съотборниците му.

Когато тези два отбора се срещат в италианското първенство, обикновено мачовете завършват в пет гейма. Този път обаче това не е случи. Лубе Чивитанова имаше тотално надмощие, за което говори и това, че съперникът отбеляза само 50 точки.

Цветан Соколов завърши с 19 точки за победата, а Османи Хуанторена блесна с 14 за успеха. Доминацията на българина и съотборниците му е още по-отчетлива в статистиката на блокадите (11:6) и на отбелязаните асове (10:1).

С този успех Лубе Чивитанова си гарантира първото място в редовния сезон, тъй като три кръга преди края му има аванс от девет точки пред Сър Сейфти Перуджа. Тимът от Перуджа срещна известни затруднения, но все пак взе трите точки след успех с 3:1 над Джи Груп Модена.