Решения от Управителния съвет на Българска федерация волейбол , който се състоя днес:

1. По предложение и след като изслуша доклад на комисията по лицензирането в състав Верка Николова и Витка Дончева, поради неизрядни документи или липса на дейност, съгласно устава на БФВ, изключва 34 члена на Българска федерация по волейбол. Приема 12 нови клуба. Установява, че към настоящия момент членове на БФВ са 112 клуба, с право на глас в предстоящото Общо събрание.

2. Разглежда и утвърджава условията по договорите на старши и помощник-треньора на националния отбор-мъже – Камило Плачи и Найден Найденов. Упълнощава Председателя на УС инж. Данчо Лазаров да подпише контрактите.

3. Утвърждава Правилник на БФВ за провеждане на обществени поръчки.

4. По предложение на президента на Национална волейболна лига Красимир Илиев гласува решение клубовете от мъжкото и женското първенство, които ще участват в Национална волейболна лига, да подадат отново декларации, потвърждаващи участието им. Потвърждава санкция, съгласно Наредбата за НВЛ и правилата на FIVB, че клуб, който е започнал участие в дадено първенство, го прекъсне преди неговото приключване, подлежи на дисквалификация за период от две години.

5. Утвърждава премиите за националния отбор – мъже за четвъртото място от Олимпийските игри в Лондон. Сумата е определена съгласно методиката на Министерството на физическото възпитание и спорта, а общият размер е 745 200 лева.

6. Решава БФВ да плати глобите, наложени й от Агенцията за държавна финансова инспекция, с пари от външни приходи, а не с такива от държавна субсидия.

7. Възлага на изпълнителния директор на БФВ Станислав Николов да отправи покана към министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков да присъства на Общото събрание на федерацията, което ще се състои на 10.10.2012 г. в комплекс „Златни пясъци”, или да изпрати свой представител.

8. Утвърждава окончателния вариант на кандидатурите на БФВ за домакинство на Европейското първенство по волейбол за мъже (съвместно с Италия) и за кадетки, като одобрява градовете София, Варна и Пловдив (мъже) и Варна и Пловдив (кадетки) за кандидат-домакини. Приема доклада за проведения одит в Европейската волейболна конфедерация.