ЦСКА победи Феникс (Шуменн) с 3:0 гейма (25:19, 25:13, 25:16) в мач от втория ден от допълнителния турнир по волейбол за жени, провеждащ се в столичната зала "Христо Ботев", след редовния сезон на дамското първенство.

Както и при вчерашния успех с 3:0 над Спартак (Плевен), и днес "червените" започнаха лежерно своя мач от турнира, без да си дават много зор. Но този път съперникът срещу тях бе от опитни състезателки, като шуменки веднага усетиха ситуацията и се опитаха максимално да се възползват от нея. С отлична организация в играта си състезателките на Феникс изненадаха "армейките" и поведоха с 9:0, информира bgvolleyball. Едва тогава "червените" осъзнаха реалната опасност, че срещата може да протече по много негативен начин за тях и промениха държанието си на терена.

Концентрацията веднага се усети, като волейболистките на ЦСКА започнаха да топят пасива си, за да стигнат до равенството 13:13 и 16:14 вече в тяхна полза на втората почивка. Взели вече един път предимство, останалото бе по-лесно за тях, като затвориха безпроблемно гейма.

В останалите два гейма ЦСКА бе вече на ниво и нямаше повече изненади. "Армейките" поведоха с 8:1 във втората част и 10:4 в третата, а така осигурената си преднина затвориха на бързо двете части и постигнаха чиста победа за около 60 минути игра.