Хайстер Волей-ЛТУ се отказа от участие във Висшата лига, съобщиха за" BGvolleyball" от федерацията. Причина за неучастието на столичния клуб в първенството на втората ни група е финансов недоимък. Голяма част от състезателите от миналия сезон пък вече си осигуриха волейболни емоции за следващия сезон като се записаха за участие в любителската волейболна лига ЛВЛ Волей мания.

Така втори клуб от Висшата лига няма да присъства в шампионата, след като преди месец това стори и другия студенски тим - УНСС (София).

Неприятната развръзка през този сезон идва точно десет години след основаването на клуба и юбилеят, който хайстерите отпразнуваха наскоро. За съжеление те не намериха финансов гръб за сезон 2014/2015, като първенството ще бъде без тях.

На практика пък зала Икономист ще остане без волейболни битки през тази година, тъй като тя приютяваше двата студенски тима -- УНСС и Хайстер.

Мястото на Хайстер ще бъде заето от Изгрев (Ябланица), който потвърди своето завръщане във втората група. Както съобщихме вече УНСС ще бъде заместен от Раковски 1964 (Севлиево).