Един от най-добрите посрещачи в света - Османи Хуанторена, може да заиграе за националния отбор на България, пише "7 дни спорт". Кубинецът е сред звездите на европейския и световен клубен шампион Тренто, където са Матей Казийски, Цветан Соколов и Валентин Братоев. Хуанторена избяга от Куба през 2006 г. и оттогава живее в Италия.
 
Вече са водени разговори с 25-годишния състезател. Първият му отговор е бил отрицателен. Твърде е възможно обаче ситуацията да се промени, ако треньорът на Тренто Радостин Стойчев поеме националния отбор. Хуанторена е магическо решение за България, която не разполага с достатъчно класни посрещачи.
 
Обсъждан е вариант да бъде натурализиран и разпределител. В момента има класни чужденци, които не играят за нито един национален отбор. Такъв например е бразилецът Рикардо Гарсия.
 
Иначе във волейболната федерация вече започнаха с анализите на седмото място на световното в Италия. Освен обективните слабости, се говори и за други, направо абсурдни неща. Оказва се, че хора с наднормено тегло, поставени на диета от Силвано Пранди през лятото, са изяждали тайно в стаите си по една щафета луканка. От федерацията са категорични, че догодина ще затегнат дисциплината и хранителния режим в националния./БЛИЦ