Волейболистите на България ще играят срещу Финландия в плейофите на европейското първенство в Полша. Това стана ясно, след като домакините от "Дружина полска" разбиха Естония с 3:0 (25:21, 26:24, 25:220 в последния мач от Група „А” и записаха втора победа.

Полша остана на второ място в групата си и ще играе плейоф срещу Словения за класиране на 1/4-финалите, а Естония остана на последно място и отпада от надпреварата. Финландия приключи на трето място и ще срещне родните национали, които финишираха втори в Група „C” след успеха си над Словения с 3:0 гейма.

Срещата между финландците и „лъвовете” е в сряда от 21:30 часа българско време в зала „Таурон Арена” в Краков, където волейболистите на Пламен Константинов играха и досега. Победителят от този плейоф ще срещне победителя от Група „A” Сърбия на 1/4-финалите.

Победителят от Полша и Словения ще срещне на 1/4-финалите тима на Русия, който разби Испания с 3:0 (25:19, 25:13, 25:23) и очаквано спечели нашата Група „C” след три безапелационни победи.

ПРОГРАМА И КЛАСИРАНИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ - ТУК