Световният клубен шампион Зенит (Казан) победи категорично новия първенец на Италия Сър Колуси Сикома (Перуджа) с 3:0 (25:22, 25:20, 25:20) във втория полуфинал от финалната четворка на най-престижния европейски клубен турнир и се класира за четвърта поредна година за финала на Шампионската лига волейбол. Срещата бе повторение на миналогодишния финал, спечелен от руския гранд също с 3:0 гейма.

Най-резултатен за успеха на Зенит бе кубинецът Вилфредо Леон, който реализира 19 точки. Максим Михайлов добави още 18 точки. За Перуджа сърбинът Александър Атанасийевич заби 12 точки.

Зенит ще преследва четвърта поредна титла и общо шеста в турнира срещу българския национал Цветан Соколов и компания от Кучине Лубе (Чивитанова), който елиминира полския ЗАКСА (Кенджежин-Кожле) с 3:1 гейма в първата полуфинална среща по-рано днес в Казан. Двубоят за титлата ще е повторение на финала на световното клубно първенство в Полша в края на миналата година. Тогава руският тим победи италианския с 3:0 гейма.

Финалът е утре от 19:00 часа българско време, а преди това от 16:00 часа Перуджа и ЗАКСА ще си оспорват бронзовите медали.