Добруджа 07 се класира за финала в турнира за Купата на България по волейбол за мъже в Пазарджик след победа с 3:0 (25:20, 26:24, 25:23) над Монтана.

Двукратният носител на трофея поведе в резултата след 25:20 в първия гейм, въпреки равностойното начало на срещата. Втората част също премина при поделено превъзходство, а блокада на Венцислав Рагин осигури още по-надежден аванс за отбора, който е воден от Мирослав Живков.

Третият гейм започна с червен картон на Димитър Маринков от Добруджа, но Монтана изгуби аванса си, въпреки опитите за промяна от страна на старши треньора Даниел Пеев. Успешно нападение на Мартин Мечкаров сложи край на двубоя, продължил близо час и половина.

Мартин Мечкаров се отличи с 19 точки в полза на победителите, а неговият съотборник Жулиен Георгиев добави още 13 точки. За монтанчани Максим Сапожков също завърши с 19 точки.

В другия полуфинал настоящият носител на трофея Хебър се изправи срещу шампиона Нефтохимик 2010. Финалът в турнира е в петък в зала "Васил Левски".