Пуерто Рико и Куба оформиха окончателния списък от 24 отбора, които ще играят на световното първенство в България и Италия през 2018 година. Двата тима се класираха за шампионата, след като заеха първите две места в квалификационния турнир в Пинар дел Рио (Куба).

В последния мач кубинците победиха Пуерто Рико 3:0 (25:21, 25:22, 30:28) и така лишиха Мексико от възможността да играе на световното първенство. И трите отбора завършиха с баланс от 2 успеха и една загуба. Пуерто Рико спечели първото място в класирането заради по-добър точков показател – 1,157. Втори са кубинците с 1,124, а трети останаха мексиканците с 1,052.

Световното първенство по волейбол за мъже ще се проведе в България и Италия в периода 10-30 септември 2018 година. Мачовете ще се играят в пет италиански града (Бари, Болоня, Флоренция, Милано, Рим и Торино) и в три български (София, Варна и Русе).

ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО В БЪЛГАРИЯ И ИТАЛИЯ
Европа: Италия (домакин), България (домакин), Полша (световен шампион), Русия, Франция, Сърбия, Словения, Холандия, Финландия, Белгия
Северна Америка, Централна Америка и Карибите: САЩ, Доминиканската република, Канада, Пуерто Рико, Куба
Южна Америка: Бразилия, Аржентина
Азия: Иран, Япония, Китай, Австралия
Африка: Тунис, Египет, Камерун