Волейболният шампион на България Марек Юнион Ивкони ще започне подготовка за новия сезон на 1 септември. Дупничани се събират след месец и стартират тренировки не само за новия сезон у нас, но и за поредния в Шампионската лига, пише “Гонг”.

Тимът на Найден Найденов попадна в група “Б” на най-престижния турнир на Стария континент, като съперници са испанския Кай Теруел, руския Локомотив Новосибирск и полския Ястрежебски Вийгел.

Треньорът на Марек Юнион Ивкони Найден Найденов сподели, че към момента съставът от посления сезон се запазва, но има вероятност за преотстъпване или привличане на 2-3 волейболисти до 1 септември.

Домакинските си мачове от Шампионската лига дупничани вероятно ще продължат да играят в „Арена Самоков”. От Европейската волейболна конфедерация вече изготвиха и програмата, според която в първата среща Марек Юнион Ивкони приема Локомотив Новосибирск между 4 и 6 ноември, след това гостува на Ястрежебский между 18 и 20 ноември. Преди Нова година дупничани ще имат още два евромача: 2-4 декември гости на Кай в Теруел и 16-18 декември домакини на Кай.