Настоящият помощник-треньор на мъжкия „Левски” Петър Шопов влиза в щаба на новия селекционер на женския национален отбор по волейбол Владимир Кузюткин. До няколко дни ще стане ясен и целият екип на руснака, съобщава ТВ7. Шопов вече има опит като помощник-треньор в националния отбор, като беше в щаба на Драгутин Балтич. По времето на работата на словенеца гръмна и смс-скандалът, довел до неговата оставка. Резултатите тогава също не бяха особено високи.

Петър Шопов е бил начело на женския „Левски”, а в момента е основна част от екипа на Джузепе Лорицио, но в мъжкия отбор на "сините". Очаква се в следващите дни да стане ясен и пълният екип на Кузюткин. В него въпреки първоначалните прогнози не се очаква да влезе бившата националка Нели Маринова.

Федерацията ще избере и треньорски щаб за втория националния отбор на България, който ще участва в Европейската лига. Както бе съобщено, Кузюткин ще подпише договора си до понеделник. Контрактът на селекционера ще бъде до световното първенство в Италия с опция за продължаването му с една година.