Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години продължава ударно на европейското първенство в Черна гора. Тимът, воден от Десислава Величкова, срази Белгия с 3:0 (25:19, 25:23, 25:11) в третия си мач от предварителна група I на шампионата в Черна гора.

Така най-малките „лъвчета“ записаха трета поредна чиста победа в груповата фаза на еврошампионата. Те оглавяват класирането с 9 точки и без загубен гейм! С отличното си представянето дотук те дадоха заявка за участие в спора за медалите.

Първите два състава от класирането на двете предварителни групи продължават във финална четворка. Други срещи не се играят.

Тимът на България отново показа силна мотивация и характер във важни моменти, като изкова успеха в три гейма.

Началото бе в полза на противника, който дръпна в резултат с 5:0. Нашите се върнаха и играта тръгна равностойно, а ситуацията се запази до средата на гейма. След това българските момчета се откъснаха с три точки 21:18. Това им даде увереност, а след нова точкова серия спечелиха гейма убедително.

Втората част бе най-оспорвана. Лъвчетата поведоха ударно с 8:3, но допуснаха активът им да бъде стопен. Белгия дори направи обрат като поведе с 16:15. Съперникът продължи да диктува играта до 21:19. В най-важните минути националите ни показаха непримиримост и борба докрай. Нашите отново върнаха ритъма си и изравниха. В заключителния момент повалиха съперника и спечелиха гейма с 25:23, а с това поведоха с 2:0.

Това бе преломен момент. Белгийците нямаха същите съпротивителни сили в третата част. Волейболистите ни сразиха опонента и направиха oгромна разлика - 16:5 и 21:8. България приключи мача в три гейма за 75 минути игра.

Реализатор за победата на България бе Константин Манолев, който завърши с 11 точки ( 3 блока). Петьо Иванов завърши с 9 точки (1 блок). Жасмин Величков и Виктор Младенов прибавиха по 8 точки за успеха.

На 22 юли нашите момчета имат почивен ден. В четвъртия си двубой тимът ни среща Словения. Мачът е на 23 юли от 18:30 часа.