За първи път в България се организира турнир по плажен волейбол в планината. Събитието ще бъде този уикенд в Боровец и ще включва обучителен камп за деца, турнир и демонстративни шоу срещи. Това е единственият зимен център у нас, който разполага и с игрище за плажни спортове. Със задължителните размери 22 на 11 метра, пясъчният корт предлага на всички желаещи, любители и професионалисти да практикуват както плажен волейбол, така още плажен футбол и плажен тенис. Съоръжението е срещу централния вход на хотел „Рила” и от началото на летния сезон се използва безплатно от всички туристи на Боровец.

На 10 и 11 август ще проведе уикенд  „Плажен волейбол в планината”.  В рамките  на два дни всички гости на курорта ще могат да се включат в събитието, което отново ще бъде при вход свободен.

В събота / 10 август / от 09.00 сутринта на корта ще има академия за деца. Елитната ни състезателка Ева Чолакова заедно със специализирания си екип от „Sofia Beach Volleyball Academy”, ще направят обучителни курсове и тренировки по плажен волейбол за малчуганите в различни възрастови групи. В кампа могат да се включат всички желаещи, които в съботния ден са на Боровец. Целта на обучението от професионалисти е всички да научат правилата на този спорт, отделни технически елементи, похвати и да вземат безплатни първи стъпки в този красив летен спорт. Само в този наш планински курерт се предлага тази прекрасна възможност - малки и големи да се докоснат до плажния волейбол, до професионалистите и ценните им съвети на пясъчния корт.

Неделя / 11 август / е денят на шоуто и демонстративните мачове. Един срещу друг ще се изправят в турнир представители на хотелите на територията на комплекса, които ще определят най-добрите на Боровец в плажния волейбол. Спортни журналисти срещу ВИП личности също ще премерят сили помежду си, като победителят ще играе срещу шампиона на хотелите.

На 10 и 11 август ще бъде един незабравим уикенд за всички, които ще посетят Боровец и  ще се заредят с адреналин ,настроение и емоция.