Сериозен скандал се разрази между ЦСКА и Нефтохимик преди финала във волейболното първенство. Липса на свободна зала в София засега оставя част от двубоите с неясно място на провеждане.

По първоначална програма първите два финални двубоя са насрочени за 12 и 13 април в Бургас. Третият мач и евентуален четвърти бяха насрочени за 19 и 20 април. ЦСКА заяви зала "Христо Ботев", тъй като „Васил Симов“ не отговаря на изискванията. От 13 до 21 април обаче в зала "Христо Ботев" има европейско първенство за девойки до 17 години.

Това означава, че е невъзможно ЦСКА да приеме на 19 и 20 април бургазлии. По същото време зала "Универсиада" и зала "Арена Армеец" са заети с други събития. А и „Универсиада“ е под управлението на Константин Папазов и в нея играят баскетболният и волейболният Левски, което може да доведе до допълнително напрежение.

Предложението на ЦСКА е срещите да се играят на 22 и 23 април в зала "Христо Ботев", след края на Европейското. Спортният директор на Нефтохимик Сашо Везенков е твърдо против. „Никъде по света няма такава пауза между финалните двубои. Сашо Попов е добро момче, но с него е трудно да се разбереш“, каза Везенков.

До момента двата клуба и федерацията все още не са взели решение кога и къде ще се играят мачовете ЦСКА – Нефтохимик 2010 от финалната серия.