Женският национален отбор по волейбол на България, който е на подготовка в Бразилия, допусна втора загуба с 0:3 (23:25, 15:25, 17:25) от представителките на Селесао, в контролите между двата тима. Във втория двубой родните нациионалки тръгнаха уверено и малко не им достигна да спечелят първия гейм, в който отстъпиха с две точки разлика.

„Доволен съм от представянето на момичетата. Малко късмет ни трябваше в първата част, в която отстъпихме с 23:25. В този етап на подготовка Бразилия ни превъзхожда и играе по-добре от нас. Виждам обаче много дух и желание от страна на момичетата. Получават се много положителни неща и опитваме различни системи. Всички са много старателни и посоката е правилна", коментира селекционерът Драган Нешич пред официалния сайт на родната волейболна федерация.

„Искам да кажа, че в Бразилия не само условията са отлични, но всички ни приемат с много уважение. Има огромен интерес от страна на бразилската общественост. Изключително съм доволен от подготовката на бразилска земя. Този престой тук ще бъде много полезен за израстването на момичетата по пътя към участието ни Европейското първенство 2015 в Белгия и Холандия“