Матей Казийски е заплашен с жестоко наказание - спиране на състезателните права, и то от родния му клуб Славия. Това стана ясно по време на заседанието на Управителния съвет на БФ Волейбол.

Ръководството на "белите" има сериозни финансови претенции към най-голямата звезда на съвременния български волейбол. Председателят на ОСК Славия Владимир Симеонов заяви, че при разтрогването на договора на Казийски с клуба преди години е била подписана клауза, свързана с трансферите му в чужбина. Славия предяви пред УС на БФВ иск за 180 000 евро към звездата за пропуснати ползи.

Инж. Данчо Лазаров и компания твърдо подкрепиха претенциите на "белите" и ако Казийски не внесе сумата в касата на родния си клуб, то от централата ни ще искат да спрат състезателните му права след 15 март 2015 година.

Припомняме, че Казийски е в открит конфликт с ръководството на БФВ от 2012 година, когато напусна националния отбор, след като му помогна да се класира за Олимпиадата в Лондон 2012. Звездата поиска оставка на всички членове на УС на БФ Волейбол, но до момента промяна в ръководството няма и той продължава да е извън състава на "трикольорите".