Националките по волейбол са получили забрана да говорят за проблемите в отбора. Момичетата на Драгутин Балтич сами разкриха, че в отбора има напрежение, а сега не коментират темата.

Състезателките са били помолени от ръководството на федерацията да не обсъждат случващото се, а да си починат добре преди следващия лагер. На 28 юли тимът заминава за Правец, където ще се готви за участие на Европейското в Сърбия и Италия между 23 септември и 2 октомври.

Напрежението се усети след завръщането на тима от Турция, където момичетата спечелиха бронзови медали от финалите на Европейската лига. При прибирането в България две от лидерките на тима обявиха, че схемата на игра е сбъркана, а подготовката - слаба.

Според слуховете състезателките не одобряват схемата на работа на словенския треньор. Те предпочитат предшественика му Драган Нешич, който изненадващо беше освободен от поста в края на миналото лято.

Федерацията обаче стои твърдо зад Балтич, който със сигурност ще остане на поста си. Не е изключено в състава да има промени преди старта на подготовката за участие на Европейското./БЛИЦ