Още 7 състезателки подписаха своите лични договори с представителния женски тим на Казанлък Волей, съобщиха от клуба. По време на високопланинската лятна подготовка на "розите" на Белмекен с контракти се обвързаха дошлите от чужбина нови попълнения  – трите нови посрещачки Никол Николова от италианския Сиджел Палаволо (Марсала), Янита Георгиева от френския Тулон Волей и Мария Тодорова – Мани, която доскоро играеше в първенството на Кипър с екипа на АЕК (Ларнака).

Същото сториха и титулярките от миналия сезон – центърът Виолина Николова, разпределителката Мария Георгиева, централната блокировачка Кристина Тотева и либерото Кристин Колчакова.

Иначе Казанлък Волей продължава високопланинска си лятна подготовка на Белмекен. В отбора няма контузени или болни състезателки, всички тренират на пълни обороти и в пълен състав.

Планинският лагер бе планиран да започне от 15 септември, но се наложи да бъде изтеглен със седмица по-рано, заради проваленото участие на „розите“ на силния турнир в Тюмен, поради организационни неуредици и визови проблеми от страна на руските домакини.

"Розите" тренират двуразово всеки ден. По време на престоя си на Белмекен момичетата на старши треньора Петър Дочев наблягат повече на общо-физическата подготовка и на тренировките за сила и издръжливост.