ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Волейболният ни първенец Хебър стартира с драматична загуба в груповата фаза на Шампионската лига. "Тигрите" от Пазарджик отстъпиха като гост на Берлин Ресайклинг Волейс с 2:3 гейма (25:23, 25:23, 17:25, 26:28, 12:15) в драматичен мач в зала "Макс Шмелинг Хале".

Възпитаниците на Камило Плачи успяха да поведат с 2:0 гейма и бяха близо до сензационния успех, като дори изпуснаха два мачбола и в крайна сметка отстъпиха на немците.

Българският шампион изигра солиден мач в германската столица Берлин. Плачи не можа да разчита на титулярния разпределител Александър Туш, който има здравословен проблем. На негово място в основния състав стартира Добромир Димитров. Останалите на полето бяха в познатата конфигурация, като отсъстващият поради травма Николай Николов бе заместен от Иван Латунов в центъра.

Хебър показа висока класа в първите два гейма. В първия тимът от Пазарджик взе аванс и го поддържаше през цялото време. Най-голяма разлика за Хебър бе при 17:11. Българският първенец успя да вземе гейма при 25:23.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Същото се повтори и във втората част. Германците имаха преднина в началото на частта, но Хебър изравни при 16:16. След това българският тим показа по-здрави нерви и спечели отново с 25:23.

Берлин Волейс взе третия гейм с убедителното с 25:17. В четвъртия играта беше много равностойна, но Хебър успя да поведе с 24:22 и имаше два мачбола. "Тигрите" обаче пропиляха шансовете си, като домакините изравниха, а след това и спечелиха частта след 28:26.

В тайбрека Хебър бе равностоен до 8:8, когато германците направиха разлика и успяха да спечелят мача с 15:12. 

Най-резултатен за българския отбор стана италианецът Якопо Масари с 20 точки. Най-резултатен в мача бе френският волейболист на Берлин Волейс Тимоте Карле (27 точки).

На 16 ноември Хебър ще бъде домакин на полския Алурон Вирту Варта (Заверче) в Пазарджик във втория кръг на Шампионската лига. В група "В" e oще и Халбанк (Анкара).

 

Хебър се бори смело в Берлин, но загуби от немския първенец Berlin Recycling Volleys. Благодарим на невероятната...

Публикувахте от ВК Хебър Пазарджик / VC Hebar Pazardzhik в Вторник, 8 ноември 2022 г.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК