България загуби с 0:3 от европейския шампион Италия в първия си мач от от група 6 на последния турнир от Лигата на нациите в Гнанск (Полша). Така "лъвовете" остават на предпоследната 15-а позиция в класирането с една победа и осем загуби, докато съперникът ни е начело със седем успеха и две поражения. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Двубоят започна с грешка на сервис за италианците, но след това съперникът изравни. Парапунов отново изведе нашия тим напред в следващата атака. Алекс Николов с удар по блокадата пък даде за аванс на "лъвовете" за 4:3. Диагоналът Парапунов обаче не успя да преодолее блокадата и резултатът отново е равен - 3:4. Геймът вървеше точка за точка, когато Джанели със страхотен сервис направи преднината на Италия от две точки за 7:9. Авансът на "Скуадрата" нарасна на три точки и при 9:12 селекционерът Николай Желязков взе техническо прекъсване. Четвърта неуспешна атака на Парапунов донесе 13-а точка на съперника. Отлична серия на начален удар записа Мартин Атанасов и нашите намалиха до 13:15. Италианците отново намериха ритъма и резултатът бързо набъбна в тяхна полза. При 13:18 бе извършена и първата смяна в нашия тим - Парапунов отстъпи мястото си на Карягин. Малко след това Аспарух Аспарухов пък замени Алекс Николов. Страхотна блокада на Светослав Гоцев доведе до 14:19. Тимът на Ники Желязков като че ли се предаде в този гейм и бързо се стигна до 25:15 за Италия.

В началото на втория гейм се получи объркване. Ветеранът Иван Зайцев влезе на игрището, но напусна, след като му бе обяснено, че не е записан. Началото бе подобно на първия гейм, когато играта вървеше точка за точка. Грешки на начален удар и от двата отбора доведоха до 4:4. Стефан Чавдаров изравни за 6:6 след отлично отиграване през центъра. Същото направи и Алекс Николов за 7:7, само че с удар по диагонала. При 7:10 Николай Колем замени Стефан Чавдаров, но и това не донесе промяна и последваха нови две точки за съперника. При 7:12 Желязков взе техническо прекъсване, след което серията на Италия бе прекъсната с удар по блокадата на Мартин Атанасов. Алекс Николов от зона 6 донесе девета точка за нашия тим, а грешки на Русо и Романо намалиха изоставането ни до 11:15. Поредно безупречно отиграване на Николов, удар в аут на Микелето и страхотен удар по диагонала на Парапунов стопи аванса на Италия до две точки - 15:17. При 18:21 последва прекъсване за нашия тим, което обаче не даде резултат и Италия затвори гейма с 25:20.

В третия гейм България поведе с успешна атака на Николай Колев след скъсен сервис на съперника. Пристъпване на Алекс Николов носи трета точка на Италия. Ас на Парапунов за 3:3, а Мартин Атанасов с удар по блокадата носи аванс - 4:3. Докосване на мрежата от италианците увеличава преднината на "лъвовете". "Скуадрата" обаче отново изравни и Желязков предприе смяна - Карягин влезе вместо Парапунов. След силни минути най-вече на Мартин Атанасов България поведе с 12:9 и селекционерът на Италия взе прекъсване. Това даде ефект и "Скуадрата" бързо върна две точки. Ас на Мартин Атанасов обаче означаваше 15:12 и ново прекъсване за Италия. Къса топка от Сеганов към Ники Колев бе завършено перфектно за 17:14. Две последователни грешки в нашия тим накараха Ники Желязков да поиска таймаут. Чудесна контраатака, завършена от Сеганов - 19:16. Пайп на Алекс Николов - 21:18. контра на Денис Карягин и националите поведоха с 22:18. Отлични умения показа Алекс Николов, но и това не бе достатъчно да спаси точката - 23:22.