Разпределителят на националния отбор по волейбол на България Андрей Жеков ще остане да играе в турското първенство поне още един сезон.

“Аз имам договор с Галатасарай за още една година. Когато ме поканиха да се включа в редиците на този клуб, подписах за две години. Има едни специални клаузи за да бъде контракта двегодишен, но реално аз имам договор с Галатасарай и за следващия сезон.", заяви в интервю за bgvolleyball.com Андрей Жеков.

Той започна настоящия сезон в гръцкото първенство, но напусна столичния гранд Олимпиакос (Пирея) по финансови причини преди Нова година, като продължи кариерата си в турския Галатасарай (Истанбул).

“Най положителното е, че съм здрав! Започнах в Гърция годината и имах някакви очаквания за успехи и класиране. Положението обаче бе такова, че беше невъзможно да остана. И приех предложението на турският отбор Галатасарай (Истанбул). Там нещата бяха очаквани като резултат в края на първенството. Смятам, че отборът беше една- две стъпки под първите два отбора в Турция. В крайна сметка играх през целия сезон, завършихме живи и здрави и това е най-важното за мен, защото от тук нататък предстои още много работа с националния отбор”, сподели още националът. /БЛИЦ