Андрей Жеков почти сигурно няма да се върне в националния по волейбол за световната квалификация. Очаква се разпределителят да получи повиквателна за турнира, който е от 3 до 5 януари в Чехия.

Дългогодишният ни плеймейкър поднови състезателната си кариера през лятото след едногодишна почивка. В момента Жеков играе доста силно с екипа на румънския първенец Томис, който участва в Шампионската лига. Той обаче все още не е разговарял със селекционера на "А" тима Камило Плачи или някой от ръководството на родната федерация по волейбол.

"Имам желание да играя за България, но не мисля, че сега е точният момент да се върна", сподели пред "24 часа" Андрей Жеков.

"Трябва ми още време, за да върна формата си, и ако съм здрав, следващото лято може да съм на линия. Вярвам, че ще спечелим световната квалификация", добави Жеков.

Той сподели още, че вече усеща лека умора заради цикъла от два мача седмично, който ще продължи до средата на декември. 33-годишният софиянец се надява с Томис да постигне възможно най-добри резултати.

Преди време наследникът му в националния - Георги Братоев, обяви, че ще бъде щастлив, ако Андрей се върне. Той каза същото и за Матей Казийски, който обаче е в конфликт с ръководството на федерацията.

Томис, който е воден от бившия национален треньор Мартин Стоев, падна с 1:3 у дома от Ястженбски Венгел (Полша).