Селекционерът на младежкия ни национален отбор по волейбол Николай Желязков заяви преди заминаването на тима за Световното в Бразилия, че целта на всички е да вземат медал.

"Тръгваме с оптимистично настроение, а този оптимизъм идва от това, което сме извършили в периода на подготовка. Момчетата се чувстват добре, нямат здравословни проблеми, така че мисля, че сме напълно готови за първенството", сподели Желязков на аерогара "София".

"Даваме си сметка със сложността на ситуацията и тежката група, но в крайна сметка имаме абсолютно доверие в собствените си сили и се чувстваме комфортно в групата, в която ще бъдем. За мен отборът има потенциал, но е много важно как ще започнем първия мач срещу САЩ. Нашата цел, целта на момчетата, моята цел, целта на всички е да вземем медал от Световното", каза още българският наставник.

Първият мач на младежките ни национали на Мондиала в Бразилия е на 1 август (понеделник) от 22:00 часа българско време срещу САЩ в 12-хилядната зала "Мараканазиньо" в Рио де Жанейро.