Разпределителката Диана Ненова не успява да тренира наравно с останалите състезателки в националния отбор на България, откакто е започнала подготовката, тъй като има физически проблем и може да се стигне и до оперативна намеса.

"Имам проблем с дискова херния, като в момента правя консултации с лекари. До няколко дни ще вземем решение, като операция не е изключена", разясни състезателката за BGvolleyball.com.

"Дори да се стигне до операция, идеята е да се възстановя колкото се може по-бързо и да бъда на линия за Европейското първенство. Селекционерът Драган Нешич е в течение на всичко, което се случва около мен, а каквото зависи от мен, ще го направя", допълни жената на Тервел Пулев.

"Как ми се струва отбора от началото на подготовката? За съжаление досега не съм тренирала заедно с тях, но според мен имаме сили и за медали. Но и в предишни години така говорехме, така че сега нека мислим от мач на мач и да не тръгваме с голяма кошница. Нека първо да играем, а след това да говорим. И, разбира се, се надявам колкото се може по-скоро и аз да бъда на 100%, за да мога да помагам. Но с мен или без мен, отборът трябва да върви напред", допълни още Диана Ненова.

Вече бяха оперирани две от основните състезателки в националния отбор - Цветелина Заркова и Страшимира Филипова, които отпадат от първата част на летния сезон.