Женският волейболен ЦСКА загуби като гост от Кралово Поле (Бърно, Чехия) с 0:3 гейма (16:25, 19:25, 13:25) в първия мач от третия кръг от Купата на претендентите.

За разлика от предишното си гостуване в Кипър от втория кръг на европейската надпревара, когато след неувереното начало "армейките" се събудиха и сътвориха невероятен обрат, сега нямаше помен от този подвиг, а опитите им за равностойна игра удряха на камък.

Въпреки гласовитата агитка на петнадесетина верни фена на "червените", които се бяха организирали да подкрепят своите любимки и в Чехия, момичетата на Юлия Иванова стартираха неубедително, като това продължи през цялата среща. Българските волейболистки не успяха да противодействат на домакинките, които доминираха по всички показатели. И през трите гейма волейболистките на Кралово Поле взимаха аванс още от самото начало, като до края запазваха разликата и сравнително безпрепятствено стигаха до 25-ата точка.

Положението се влоши още повече в средата на втория гейм, когато основната състезателка на "армейките" Габриела Цветанова получи контузия в десния си глезен и бе принудена да напусне игрището, пише bgvolleyball. Габи остана да лежи до пейката до края на мача, като след финалния гонг си тръгна с помощта на съотборничките. Неприятната ситуация още повече обезкуражи волейболистките на ЦСКА и в последната част те се предадоха, като отбелязаха само 13 точки.

Реваншът между двата тима е на 11 януари, като ЦСКА приема Кралово Поле в зала "Христо Ботев" от 17:00 часа. /БЛИЦ