Националният тим на България ще играе в една група със Сърбия, Испания и Словения на олимпийската квалификация по волейбол, която ще се проведе от 8-13 май в зала "Арена Армеец" в София. Единствено победителят от целия турнир ще получи квота за Олимпиадата в Лондон. В другата група попаднаха отборите на Германия, Италия, Финландия и Словакия.

Първите два тима във всяка група се класират на полуфинал. Първият от група "А" играе срещу втория от група "В" и първият от група "В" срещу втория от група "А". Победителите ще се срещнат на финал. Отборът, който спечели финалната среща, ще се класира за участие на Олимпиадата в Лондон 2012.

Мачовете на България ще започват в 20:45 часа и ще бъдат предавани по БНТ. На жребия присъстваха министърът на спорта на България Свилен Нейков, Филип Бербен – вицепрезидент на Европейската конфедерация и вицепрезидент на белгийската федерация по волейбол, Слободан Милошевич – член на журито по жребия и дългогодишен генерален секретар на сръбската волейболна федерация. Домакин на събитието беше инж. Данчо Лазаров – шеф на българската федерация по волейбол.

В жребия участваха легендите Любо Ганев, Димо Тонев и Борислав Кьосев, компания им правеше и Димитър Златанов.

Група "А"
БЪЛГАРИЯ (№9 в ранглистата)
Сърбия (№7)
Испания (№29)
Словения (№36)

Група "В"
Германия (№13)
Италия (№3)
Финландия (№27)
Словакия (№26)

poolB.jpg

ceremony1.jpg