Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Доста любопитен жребий беше изтеглен днес в Люксембург. Той отреди "Левски" да играе срещу добре познатия у нас като екзекутор на "сините" - Тампере. Този път обаче не става въпрос за футболна битка, а за волейболна.

Носителят на Купата на България се падна точно срещу финландския клуб, който също се класира за участие във втория по сила европейски волейболен клубен турнир - Купата на ЦЕВ. Цялото име на тима от Тампере е Тампереен Иску-Волей.

Селекцията на Георги Петров ще бъдат домакини в първия мач, който трябва да се изиграе между 23 и 25 октомври, а реваншът във Финландия ще е между 30 октомври и 1 ноември. Победителят от 1/16-финалния сблъсък ще срещне в следващата фаза Арис (Солун, Гърция) или Топволей Прекура Схелде-Наци (Антверпен, Белгия).

БЛИЦ припомня, че футболният "Левски" стана за смях през 2007 година, когато пълните анонимници по това време Тампере го елиминираха във втория предварителен кръг за влизане в групите на Шампионската лига след две победи с по 1:0. Това беше прието като един от най-големите резили на "сините" от всичките им участия в евротурнирите.