Звездата на френския национален отбор по волейбол Ървин Нгапет трябва да се яви в съда утре, след като беше арестуван за нападение и нанасяне на телесна повреда на кодуктор във Френски влак.
 
Волейболистът беше задържан само два дни, след като стана най-полезен играч на финалната шестица на Световната лига и помогна на Франция да спечели златните медали от турнира. Инцидентът се е случил на жп гарата „Монпарнас“ в Париж, информира „Екип“.
 
Адвокатите на Нгапет са успели да го спасят от дело по бързата процедура и явяване пред съда още в същия ден, но волейболистът трябва да застане пред съдията в четвъртък.
 
От френските железници са подали жалба срещу Ървин Нгапет. Според информацията волейболистът и негов приятел са опитали да забавят влака за Бордо. Те попитали кондуктора дали може да задържи потеглянето, тъй като чакали още един пътник.
 
След като получил отрицателен отговор френският национал ударил служителя на железниците в лицето и му нанесъл контузия на скулата. От синдикатите обявиха, че кондукторът няма да може да работи в продължение на осем дни.
 
Това не е първата конфронтация на Нгапет със закона. През лятото на 2012 г. той беше замесен в сбиване в нощен клуб в Монпелие.