Изиграха се всички мачове от груповата фаза на турнира Лига Европа. Станаха ясни всички отбори, които успяха да прескочат групите и се класираха на 1/16-финалите. Общо 32 тима ще играят и през пролетта на 2015 година във втория по престиж клубен турнир. 24 от тях се класираха от 12-те групи в Лига Европа, а 8 идват от Шампионската лига (б.р. - завършилите на трето място в групите на Шампионската лига).

Жребият за 1/16-финалите в Лига Европа е в понеделник (15 декември) от 14,00 часа българско време в централата на УЕФА в Нион. От 13,00 часа е жребият за 1/8-финалите в Шампионската лига.

Всички 1/16-финалисти в Лига Европа

Победители в групите: Борусия (Мьонхенгладбах), Брюж, Бешикташ, Ред Бул, Динамо (Москва), Интер, Фейенорд, Евертън, Наполи, Динамо (Киев), Фиорентина и Легия (Варшава).

Втори отбори в групите: Виляреал, Торино, Тотнъм, Селтик, ПСВ Айндховен, Днипро, Севиля, Волфсбург, Йънг Бойс, Олборг, Гинган и Трабзонспор.

Трети отбори от групите на Шампионската лига: Олимпиакос, Ливърпул, Зенит, Андерлехт, Рома, Аякс, Спортинг и Атлетик (Билбао).

Поставени в жребия ще бъдат победителите в групите и отборите на Олимпиакос, Спортинг, Атлетик (Билбао) и Зенит, които са с най-добри показатели от отпадналите от Шампионската лига.

В 1/16-финалите не могат да се срещнат отбори от една държава, както и клубове, които са играли един срещу друг в груповата фаза. По решение на УЕФА отборите от Русия и Украйна също ще бъдат разминати.