Новината, че Михаел Шумахер няма да осъществи чаканото с огромен интерес от феновете свое завръщане във Формула 1, изненада всички, свързани със спорта.

Германецът претърпя сериозен инцидент със състезателен мотоциклет през февруари, като получената тогава травма във врата все още не е отшумяла и тъй като натоварването при Ф1 пилотите е най-голямо именно в тази част на тялото, Шуми бе принуден да се откаже отново да седне в болида.

В Англия веднага се появиха скептични мнения от хора, обвиняващи легендарния пилот в това, че се е изплашил от възможен неуспех и заради това е сътворил версията с болките във врата. Брат му Ралф обаче им отвърна от страниците на немския вестник "Билд", заявявайки, че подобен род контузия просто няма как да отшуми бързо.

Решението на седемкратния световен шампион също така принуди Ферари да пуснат дългогодишния си тест-пилот Лука Бадоер на мястото на контузения Фелипе Маса.

Президентът на испанската автомобилна федерация Карлос Грация обаче намира това решение за грешно - "Това е абсурдно решение от страна на мениджмънта на Ферари. Марк Жене е по-добре подготвен и съвсем скоро спечели 24-те часа на Льо Ман".

Според Еди Джордън пък италианците трябваше да се опитат да привлекат по-скоро Фернандо Алонсо, за когото е почти сигурно, че вече е сключил договор с "червените кончета, информира clubf1.

"Моята информация е, че Алонсо отива във Ферари догодина. Защо просто не придвижиха нещата по-бързо? Ако бях на мястото на Ферари щях да се опитам да направя точно това", заяви Еди Джордан. /БЛИЦ