10 хиляди лева струва участието на Елизавета Макарова и Лери Кенчадзе на Световното първенство по фигурно пързаляне в Сайтама (Япония) в края на следващия месец, пише Красивата страна на спорта. Отдавна се знаеше, че спортната ни двойка единствена ще участва на големия форум. За втора поредна година Лери и Лиза са единствените ни фигуристи, покрили техническото изискване за старт.

В Япония те ще бъдат заедно със своя хореограф Ина Лутай, която е сестра на Албена Денкова. Основният им треньор Христо Турлаков няма да бъде с тях в трето поредно важно състезание. На Световното в Канада преди година и на Европейското през януари те бяха заедно с Андрей Лутай.

„Имаме много големи разходи. Участието на Макарова и Кенчадзе струва около 10 000 лева. 7000 лева са билетите, а плащаме и за стая на треньора“, заяви Турлаков. Той е важна част от Световното първенство за юноши и девойки, което започва на 10 март в София. Възможно е това да е причината той да не пътува с възпитаниците си, но по-скоро става въпрос за решение на клуб „Денкова-Стависки“, където тренират те.