Огромен интерес е генерирало предстоящото европейско първенство по биатлон в Банско. Над 450 състезатели вече са подали заявки за участие в надпреварата. Това обясни председателят на българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска.

Организацията на първенството ще струва 750 000 лева, а основната част от тези средства са осигурени от спортното министерство. Допълнително за спонсор е привлечена и автомобилната компания “Опел”. Състезанието е от 18 до 26 февруари.

„Достъпът за всички зрители ще е безплатен. Няма специални билети. Има ВИП пакети, които желаещите могат да си закупят. Надяваме се така да привлечем повече зрители”, коментира Дафовска.

България също ще се включи с най-добрите състезатели, с които разполага. В момента националите ни са на подготовка в Италия, като им предстои участие на световното първенство, а след него ще се настроят и за европейското. излезе с най-доброто с което разполага

„За Световното се надявам на добри резултати. Надявам се на максимален брой квоти за Олимпиадата. Пожелавам им максималния брой. Мъжете имат доста по-голям шанс да са с четири квоти, но при жените ще е доста по-сложно. Дай Боже да има медали тук в България. В момента са на лагер в Италия, а от там пътуват за Нове место”, продължи Екатерина Дафовска.

Тя призна, че на този етап страната ни няма шанс да кандидатства за домакинство на световно първенство

“Трасето на Банско е категория Б. В световен мащаб биатлонът е със страхотни размери. Много е висока летвата”, завърши Дафовска.