Президентът на българската федерация по хокей на лед Красимир Кръстев ще даде отборна премия от 50 000 лева на националите по хокей на лед за завоювания бронзов медал от световното първенство в София, дивизия II, група „В”.

Българските хокеисти имаха цел да не завършат последни, за да останат в групата, но в крайна сметка останаха само на една третина и един допуснат гол от сребърните медали, завършвайки трети. Поднесената положителна сензация започна с изненадващия успех над един от двата фаворита – Китай. Азиатците поведоха 2:0, на след втората третина резултатът беше 3:3. Тогава босът Красимир Кръстев влезе в съблекалнята и завиши премията за успех. В последната среща с Израел отново влезе в съблекалнята след 40-ата минута игра, но при резултат 2:1 за нас. И този път директно удвои премията за победа. Нашите я постигнаха не в редовното време, а след дузпи. Но това им донесе третото място.

В крайна сметка доволният президент направи отборната премия общо 50 000 лева. Българските хокеисти са с аматьорски статут. Повечето от тях имат друга работа, а за световното първенство бяха взели отпуск.