Трагедия разтърси хокейния свят, след като 8-годишно дете почина по време на мач, след като беше ударено от шайба на трибуните.
 
Трагичният инцидент се е случил по време на третата част от двубоя между Дюнкерк и Реймс от френската Първа дивизия. Тогава след удар шайбата излита от ледената площадка и удря малки Юго Вермееш в ухото. Детето получава сърдечен удар.
 
Президентът на Реймс Беноа Врилник, който е хирург, оказва първа помощ на 8-годишния фен. След това идват парамедиците и откарват Юго в болница. Младият организъм не успява да се пребори с получените рани и Юго умира.
 
„Трагедия! Много е тежко. Повечето хокейни фенове в града се познават и всички познаваха Юго“, заяви кметът на Дюнкерк Патрис Вегриет.
 
Френските медии обявиха, че властите са започнали разследване на инцидента и са установили, че Юго Вермееш е седял на трибуна, която против правилата не е била защитена от плексигласова ограда.
 
Срещата между Дюнкерк и Реймс е прекъсната заради трагичния инцидент и още няма яснота как ще се процедира в случая. Очаква се решението на федерация да бъде взето през тази седмица.