Ак Барс (Казан) спечели шампионската титла в Континенталната хокейна лига, след като спечели финалната серия с 4:3. В седмия решителен мач тимът от Казан победи ХК МВД с 2:0 и за втора поредна година стана носител на шампионския приз - Купа Гагарин.

Успехът в решителната среща дойде след попадения на Никита Алексеев и Нико Капанен. Алексеев се разписа в самото начало на втория период (21:18), а финландският национал вкара попадението си в средата на третата част (35:16).

Ак Барс спечели първите два мача от серията, но след това ХК МВД (отборът на руското МВР) успя да спечели три поредни двубоя. Тимът от Казан се върна в битката, триумфирайки в шестия мач и доведе спора до седма решителна среща.

Континенталата хокейна лига (КХЛ) е първият опит за международна хокейна лига в Европа, който стартира през сезон 2008/09. В първенството участват 21 руски клуба, един от Беларус, един от Латвия и един от Казахстан.

Като потенциални участници се считат още отбори от Чехия, Германия, Австрия, Швеция, Финландия, Литва, Украйна, както и допълнителни отбори от Русия, Беларус и Казахстан./БЛИЦ