Албена Денкова отново се захвана с едно от нещата, които може да прави най-добре. А именно да кара кънки. Двукратната световна шампионка по фигурно пързаляне при танцовите двойки стъпи на леда за първи път от 17 месеца, пише “24 часа”. Паузата бе предизвикана от бременността и раждането на първото дете от нейния партньор в спорта и живота Максим Стависки. Малкият Даниел се появи на 30 януари.
 
Денкова започна подготовка, тъй като с Максим им предстои участие в ново шоу в Москва. Проектът, за който все още няма подробности пак е на Иля Авербух, световен шампион в танцовите двойки от 2002 г. с Ирина Лобачовска. Албена и Максим бяха звезди в “Ледена епоха” на Първи канал на руската обществена телевизия, а в последствие Стависки играеше в подобното “Лед и пламък”.
 
Партньорът на Денкова от известно време е в Москва. Преди това световният шампион изкара около месец в Оберстдорф, където работи с германската двойка Нели Жиганшчина и Александър Гажи. Те разчитат на българския фигурист, за да си осигурят участие на олимпийските игри в Сочи през 2014 г.
 
Сред ангажиментите на Денкова и Стависки наскоро е и постановка на Кралския английски театър на лед. Спектакълът в Москва бе по балета “Лешникотрошачката” на Пьотър Илич Чайковски. Много вероятно е артистите от британския театър да гостуват в България през следващата година и да покажат програмата на някоя от откритите пързалки./БЛИЦ