Александра Жекова ще участва за четвърти път на Winter X Games. След като миналия сезон тя пропусна надпреварата заради контузия, а година по-рано спечели сребърен медал в бордъркроса, сега Сани е щастлива, че отново ще има шанс да се бори за място на подиума. Американските Зимни екстремни игри в Аспен са от 22 до 25 януари, а Жекова и баща й заминават за Щатите днес.

"Моята цел за този сезон, както и в последните четири, е класиране в Топ 3 на света във всеки един старт. Хубавото е, че съм добре физически подготвена и съм здрава. На X Games състезателките стартират по шест, надявам се да постигна успехи", каза Жекова пред БНТ.

"Надявам се след успехигте, които постигам в последните няколко години, най-накрая да имаме повече пистове, лифтове, съоръжения. О`кей, моето време може да свърши някога, но останалите, които идват след мен, трябва да продължат да практикуват тези спортове", допълни спортистката.

На въпрос, ще останат ли до Олимпиадата в Пьонгчанг през 2018 година, бащата на Александра - Виктор отговори: "Имаме програма до 2016 година. Не знаем какво ще се сучи след 2016-та. Не можем да правим някакви програми без да знаем с какво разполагаме. Желание - колкото искате. Желание, страст, всичко. мисля, че хората са видели, че го имаме това желание. Ясно е обаче, че ни трябва екип - втори треньор, физиотерапевт, кондиционен специалист, вакс майстор, за да бъдем конкурентноспособни на останалите."