Българската сноубордистка Александра Жекова получи поредното си признание на родна земя. Чаровната ни състезателка бе избрана за Спортист номер 1 за месец март в традиционната анкета на Пресклуб България. Жекова сподели, че използва участието си в "Денсинг Старс" като почивка.

„Още в края на април започвам тренировки – първи цикъл – издръжливост. Ще бъда в София може би до юли месец, след това ще се качим на Белмекен. Там ще се работи по-активно за сила, бързина, скорост и издръжливост. След това ще продължим със сноуборд в Южна Америка, в Аржентина, или в Нова Зеландия”, сподели Сани Жекова.

„Танците ми помагат за координацията на тялото, всъщност тренировките са доста натоварващи и помагат за бързината на краката. Това е и един добър вариант за почивка. Никога не съм правила това, което правя заради самата награда”, допълни Жекова.

„На срещата в министерството обсъдихме материалната база и бюджетите за следващия олимпийски цикъл. Представихме нашите идеи и желания. Изяснихме това, от което имаме нужда, за да продължим да бъдем сред най-добрите.”

„Надявам се през следващия сезон да има в България тренировъчни полигони, за да можем ние да правим поддържащи тренировки”, завърши Сани Жекова.